Liofilizált málna helyett szerintem apróra vágott aszalt eperrel vagy meggyel is működik a recept!
Hozzávalók:
- 10 dkg + 15 dkg fehércsokoládé
- 0,4 dl tejszín
- kb. 8 szem liofilizált málna
- fél rúd vanília
- 10 dkg marcipán
- 10 dkg pirított, durvára tört makadámiadió
A tejszínbe belekaparom a vaníliamagokat, forrásig melegítem, majd beledobom az apróra vágott 10 dkg fehércsokit, és addig keverem, míg a csoki el nem olvad. Ha kell, kicsit újra melegíthetek rajta. Ekkor beleszórom az ujjammal apróra tört liofilizált málnát. Egy keveset hagyok ki belőle a díszítéshez. A ganache-t lehűtöm.
Miután alaposan kihűlt, pici golyókat formázok belőle, majd a kézmelegtől kissé megmelegedett golyókat újra visszateszem hűlni. A marcipánt kinyújtom, kis köröket szaggatok belőle, majd ezekbe becsomagolom a golyók felét.
A 15 dkg fehércsokit felolvasztom és temperálom, majd egyenként megmártom benne a golyókat. A nem-marcipános gömböket a fehércsokiba mártás után beleforgatom a makadámiadióba. A golyók tetejét a félretett, apróra tört liofilizált málnával díszítem.
Ebből a mennyiségből kb. 20 golyó lett.
És a poszt végén bréking nyúz:
A facebookon olvastam egy webáruházról, ahol lehet kapni liofilizált gyümölcsöket (cseresznye, egész málnaszemek és eperszeletek) - igaz, jóval borsosabb áron, mint Bécsben.
23 megjegyzés :
Hú, de gyönyörű ez az izzó vörös színű málna. Biztos az íze is valami mennyei.
Fantasztikus,nagyon tetszik!És a színek..szemet gyönyörködtető!
De gyönyörű!!!! :-)
szavam is eláll attól a keresztmetszettől.
Én úgy szeretek hozzád benézni! Megint nagyot alkottál!!!!
Szeretném!:-)
Ennivalóan jól néznek ki!
Nem is tudok mit mondani, egyszerűen gyönyörűek!!
Csodásak! Ez a liofilizált gyümi nagyon tetszik, olyan szép a színe, remélem összefutok vele valamikor, valahol :)))
Nagyon klasszul néz ki!
Egyszer én is készítek fehércsokis bonbon, csak az a baj, hogy én nem szeretem:-)
A liofilizált gyümölcsöt honnan? És főképp.. mennyiért.. milyen kiszerelésben. Én csak aranyárban látok, pedig a macaronokat is feldobná :):
Hű, ezek olyan szépek - együtt ez a két szín annyira ütős! Én is akarok ilyet :)!
Tatin, nekem is nagyon tetszett a színe (is)!
Edó, köszönöm szépen!
Latsia, köszi, kedves vagy!
4Gyerek, tudom, Te a keresztmetszetekre buksz :)
Tücsök Bogár, olyan kedves vagy, örülök, ha beugrasz!
Nelli, :D
Ottis, igyekeztem, köszi :)
Citromhab, nagyon köszönöm!
Colors in the Kitchen, én is nagyon megszerettem, ízben talán az ananász fogott meg a leginkább :)
Piszke, Bécsből, ahol sima Sparban árulják, csomagonként kb. másfél euróért. Spar márkatermék, nem értem, itt miért nem lehet :( Itthon csak a poszt végén belinkelt lelőhelyet tudom, de az jóval drágább! De megkóstolnám, milyen macaront csinálnál belőle!
Gabi, hajrá!
Jaj, Gesztenye, majdnem kihagytalak :) Köszönöm Neked is a dicséretet! Igazából én sem voltam fehércsoki-rajongó, de pl. málnával, eperrel kifejezetten megszerettem már!
ez aztán a nekem való édes bűnbeesés! :) Csodaszép!
Gyönyörűek,nagyon tetszik a kép is!
A képek csodásak és ez a piros pöttyös kép, csúúúcs
Gyönyörűűűűű! A fotó is:))))
BéVé, köszönöm szépen!
Ditta, köszönöm, bár ilyen szép színű alanyt könnyű fotózni :)
Bianka, mert a piros pöttyös az igaziii :))
Anditanti, köszi! Nekem a legfölső a kedvencem :)
Gyönyörűek! Nem találok rá szavakat!:)
Mary, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen!
Gyönyörűek!
Kati, köszönöm!
Megjegyzés küldése