A vendég ezúttal Svájc: az 1898-ban alapított Confiserie Beschle tulajdonosa, Pascal Beschle több alkalommal is fog bemutatót tartani a gasztroszínpadon. A cégnek idén is több terméke nyert díjat az Academy of Chocolate-tól (pl. gyömbéres tábla - ezüst érem a legjobb ízesített étcsokoládé kategóriában; illetve a tonabab-narancs táblájuk szintén ezüstérmet nyert a legjobb ízesített tejcsokoládé kategóriában) - ezeket is érdemes lesz keresni a fesztiválon.
A fesztivál vendége lesz még Chantal Coady is, aki a híres londoni csokoládémanufaktúra, a Rococo Chocolates alapítója, illetve a londoni Academy of Chocolate alapítótagja. A fesztivál mindhárom napján tart bemutatót, illetve előadást, és dedikálja az Ínyencek Kézikönyve - Csokoládé című könyvét is (könyvajánló a könyvről itt). Egy hosszabb cikk itt olvasható róla a The Wall Street Journal-ban.
Szántó Tibor, aki szintén érmet nyert az londoni Csokoládéakadémia idei díjátadóján (House blend superior dark chocolate 70% - bronz érem), izgalmas kurzusokat fog tartani a fesztivál két napján, pénteken és szombaton (részletek, tematika itt). Itt mutatkoznak be Tibor új bean-to-bar csokoládéi is - én már kóstoltam, zseniálisak!
A rövid kedvcsinálót egy személyes hangú programajánlóval szeretném zárni :) Idén az a megtiszteltetés ért, hogy - több gasztrobloggerhez hasonlóan - bemutatót tarthatok a fesztivál gasztroszínpadán, szombaton 14 órától. A bemutatóm témája a színek és a csokoládé: szeretném megmutatni, hogy az ét-, a tej- és a fehér csokoládé három alapszínén túl még számtalan izgalmas színben készíthetünk csokoládét természetes színezőanyagokat használva, mindenféle mesterséges színezék nélkül. Természetesen színes csokikat is lehet majd kóstolni a bemutatón! Egy kis képes kedvcsináló:
A fesztivál részletes programját, illetve a kiállítók névsorát az Édes Napok honlapján megtaláljátok.
3 megjegyzés :
De szívesen mennék!:))
Kár, hogy messze vagy, Gionetta!
Nemsokára indulok, remélem találkozunk!:)
Megjegyzés küldése