Első hétvégém Heidelbergben. Gondolkoztam, milyen bonbon is készüljön, ami a jó kis hazai ízeket idézi a páromnak. Szerencsére beugrott, hogy a nagy kedvencét, a Túró Gurut igen könnyen lehetne reprodukálni bonbon-formátumban. A neten számtalan jobbnál jobb Túró Guru kehely receptet lehet találni (pl. itt és itt), így igazán nem volt nehéz dolgom a megvalósításnál. A túrókrémből aztán egy másik bonbon is született, ami nemsokára jön a blogon is!
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2-3 tk. pirított, durvára aprított mogyoró
- 10 dkg krémes túró
- fél rúd vanília
- méz és citromlé ízlés szerint
- 7dkg cukor
- 1 dl tejszín
Először a karamellkrémet készítem el. A cukrot karamellé olvasztom, majd hozzáöntöm a tejszínt, és addig kavargatom, míg a karamell fel nem olvad, és egynemű krémet kapok.
A túrókrémhez a krémes túrót, a vanília kikapart magjait, mézet é citromlét ízlés szerint összekeverek. Ha nem elég krémes a túró, lehet hozzáadni egy-két kanál tejfölt vagy mascarponét.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd kikenem vele a szilikon bonbonforma mélyedéseit - érdemes egy mélyebb formát használni, hogy minél több tölteléket pakolhassunk bele! A formát azután kb. 20 percre hűtőbe teszem.
A megszilárdult csokihüvelyek aljába először aprított mogyorót szórok. Erre kanalazok egy kicsi adagot a karamellszószból, majd következik a túrókrém. A formát ekkor ismét hűtőbe teszem rövid időre.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. A csokitalpakra aprított mogyorót szórok, és óvatosan belenyomom a csokiba. A formát kb. egy órára hűtőbe teszem, majd óvatosan kipattintom a bonbonokat.
Mostanában nemcsak a Praliné Paradicsomban készült túrós bonbon, hanem a Bonbondában is, nézzétek meg!
16 megjegyzés :
na, majd lökj ki az autópálya fele pár darabot vasárnap, hátha elkapom őket.
akár kávés is jöhet, max felébredek.
ez a keresztmetszet meg azokkal a recékkel a csokiban írrrtó jól mutat
Igazi hazai, ott a messzi távolban!
Tudtam, hogy nem kell soká várni rá!:-)
Erre a fiam biztos vevő lenne:-))
Nagyon jól néz ki:-)
4Gyerek, meglesz, majd kapkodd össze a pályán :) Nekem a recék nagyon nem tetszenek, de a konyha még felszerelés alatt áll, és csak ilyen volt sajna :(
Tatin, ezért esett jól :)
Nelli, igyekeztem :)
Gesztenye, köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!
Nem csak Gesztenye fia, én is... :)
Eszméletlen, hogy miket tudsz!
Erre én is abszolút vevő lennék:-))
Nekem is jöhet egy-két darab:)
Tücsök Bogár, akkor gyülekeznek a Guru-rajongók :) Nagyon egyszerű kis bonbon, én dupláztam az adagot, és úgy még két kehely is kijött így dupla élvezet volt!
Citromhab, még egy kis citrom is van benne, úgyhogy abszolút Neked való :)
Családi tűzhely, gurítom :)
Étcsokis... Külön gyenge pontom :-)
Szívesen összebarátkoznék 1-2 guruval :-DD
Ez jó, ebben percben jártam nálad tortát nézni :) Csere? Nekem is az étcsokis a nyerő túrórudiban is!
Hmmm, finom!!! A recék olyanok, mintha egy furcsa fogképlettel rendelkező guru harapta volna ketté a bonbont. Szerintem izgalmas:D
Anditanti, végülis mondhatjuk :) De azért csak szerzek hétvégén egy rendes kést bonbonnyeséshez (is)!
Juj én is, én is...:)))
Sok éhes száj:-)De én sem akarok ki maradni ebből a finomságból:-)
Bianka, Ditta, köszönöm! Nem maradtok ki ti sem, bár sajna csak virtuális kóstolót tudok küldeni :)
Megjegyzés küldése