2011. július 1.

Snickers reloaded




Avagy Snickers újratöltve szép magyarosan. A család legnagyobb kedvence a Snickersre erősen hajazó sós mogyoróvajas - karamellkrémes praliné, így azt rendszeresen készítem, mindig pikk-pakk elfogy. Készült azonban egy új változat is, amihez nem kell bonbonforma. A gömböc alakú Snickers-utánzatok elkészítése pofonegyszerű, csak egy kis vajkaramellára és mogyoróvajra van szükség, na meg persze csokira a burokhoz. Ez a verzió is gyorsan elfogyott...



Hozzávalók 20 darabhoz:
- 10 vagy 20 szem vajkaramella - természetesen Hedonism-től (mérettől függően, ha túl nagy, vágjuk félbe)
- 20 teáskanálnyi sós mogyorókrém (darabos) behűtve
- kb. 15-20 dkg étcsokoládé

A szögletes vajkaramella darabokat picit megmikrózom, hogy könnyen formázható legyen, majd gömbbé formálom a tenyereim között.



A sós mogyoróvajból egy-egy teáskanálnyit próbálok rákenni-ügyeskedni a vajkaramellagömböcök köré. Nem baj, ha nem sikerül tökéletesen, ugyanis a mogyoróvajjal nagyjából beforgatott karamellagömböket egy jó félórára a mélyhűtőbe teszem, és ezután még egyszer átgömbölyítem. Ekkor már szép, szabályos gömböcöket lehet készíteni. A kézmelegtől kicsit felmelegedett golyókat újabb negyed órára visszateszem a mélyhűtőbe.
Közben az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd egyenként megmártom benne a gömböket. Én glitterrácson meghempergettem a golyóbisokat, mielőtt a csokiburok megdermedt, így borzasak lettek. De díszíthetjük kedvünkre, vagy hagyhatjuk simán is.


5 megjegyzés :

BirgánAndi írta...

És meg tudod állni, hogy ezekből a finomságokból ne egyél??? Szerintem még így monitoron keresztül is híztam fél kilót tőle! :)))

Ditta tortái írta...

Hú ez nagyon tetszik,karamell kivételével van is minden itthon,feltétlen kifogom próbálni,köszönjük Erinacea!:-)

Praliné Zsuzsi írta...

Andi, szigorúan egy szemet szoktam enni, amit félbevágok :) Ja, és persze a torna sem árt ugyebár :)

Ditta, örülök, hogy tetszik! Kíváncsi vagyok, hogy fog ízleni!

Névtelen írta...

Istenien néz ki, biztos nagyon finom!
Nézz be hozzám, van egy díjam a számodra!

Praliné Zsuzsi írta...

Flóra, örülök, hogy tetszik :) Megyek, benézek!