Oldalak

2013. február 18.

Karamellizált tejcsokis-szezámos bonbon



A nemrég készült karamellizált tejcsokoládé egy része bonbonban végezte. Maradt még a szerecsendiós-mogyorópralinés bonbon után bőven pirított szezámmal dúsított csokikorongom, úgyhogy bonbonszendvics lett végül: két szezámos csokikorong közé karamellizált tejcsokiból készült vajas ganache került. A karamellizál tejcsoki, a pirított szezámmag és a fleur de sel szuperül harmonizál egymással ebben a bonbonban!

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 30 gr puha vaj
- fleur de sel
- 24 db szezámmagos csokikorong

- 150 gr étcsokoládé
- fleur de sel díszíteni



A szezámmagos csokikorongokat elkészítem az itt leírtak szerint. Előre is el lehet készíteni, egy légmentesen záró dobozban jól eltartható.
A vajas ganache-hoz a vajat habosra keverem a fleur de sellel, a karamellizált tejcsokoládét pedig megolvasztom és temperálom (vajas ganache-hoz érdemes temperálni, itt írtam erről). A csokit hozzákeverem a habosra kevert vajhoz, majd csillagcsöves habzsákba töltöm. Pár percre a hűtőbe teszem, hogy könnyebb legyen formázni, majd 12 korongra egy-egy kupacot nyomok a ganache-ból. Ezután minden ganache-halomra óvatosan egy újabb szezámos csokikorongot nyomok, majd hűtőbe teszem a bonbonszendvicseket, míg a ganache megdermed.



Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd egyenként megmártom benne a bonbonokat. Amíg friss a burok, egy kevés fleur de sellel díszítem.

Tipp: Az étcsokis bevonás el is maradhat, a vajas ganache elég stabil és dekoratív a burok nélkül is.


4 megjegyzés:

  1. Csodálom Zsuzsi, hogy mindig ki tudsz találni valami újat!
    Nagyon jól néznek ki csokibevonat nélkül is.
    Egyszer biztos megcsinálom.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Marisz! Ha gondolod, marcipánkorongokra is kicserélheted a csokikorongokat! :)

    VálaszTörlés