Oldalak

2011. november 29.

Mangós-passiógyümölcsös praliné


Még a múltkori passiógyümölcsös csokicsészével egyszerre készült ez a passiógyümölcsös ganache-sal töltött bonbon. Itt is fehér csokival párosítottam a passiógyümölcsöt, valahogy nekem ez illett hozzá. A fehércsoki-burkot vaníliaszemekkel pettyeztem, és a passióganache alá egy csipetnyi mangólekvár került, így egy igazán egzotikus bonbon született!
A passiógyümi-mániám még mindig töretlen, vannak újabb ötleteim is vele, csak várom az újabb akciós szállítmányt az Aldiban :)

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
Passiógyümölcsös ganache:
- 3 passiógyümölcs leve
- 1 ek. tejszín
- kb. 6 dkg fehér csokoládé

- 2 ek. mangólekvár vagy mangópüré
- 20 dkg fehér csokoládé
- fél vaníliarúd


Először a passiógyümölcsös ganache-t készítem el. A passiógyümölcsök húsát kikanalazom, majd aprítógépben összezúzom, és szitán átpasszírozom. A lét kb. a felére beforralom, hogy még intenzívebb ízű legyen, majd hozzákeverem a tejszínt, beledobom az összedarabolt fehér csokit. Addig keverem, míg egynemű masszát nem kapok. Hagyom hűlni.
A fehér csokit megolvasztom és temperálom, közben hozzákeverem a vaníliarúdból a magokat. Elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. Hűtőbe teszem, míg a csoki megszilárdul.
A mélyedések aljába adagolok egy-egy pötty mangólekvárt, majd erre jön habzsákból vagy sima nejlonzsákból a passióganache, de hagyok helyet a lezáráshoz is. Ismét hűtő kb. 20 percre.


Talpazás előtt
A fehér csoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után (a fehér csokinak több idő kell, mint az étnek) kifordítom a kész bonbonokat a formából.

13 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. A nagy fehérsége miatt, olyan igazi télies hangulatot áraszt.

    Nagyon szépek lettek, a vanília pötty, meg különösen dekoratív :)))

    VálaszTörlés
  3. Ez az új kedvencem tőled!
    Igazán egyedi, egzotikus, elegáns alkotás..és úúúgy megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  4. Andi, nekem a sárga töltelékek pont a nyarat idézték :))

    Adél, érdemes kipróbálni, nagyon különleges!

    Harangocska, köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Tudom én hogy fordítva vagyok bekötve. Hiába az egzotikus, nap sárga töltelék. :D

    VálaszTörlés
  6. Most már muszáj írnom, mert annyira szeretem a te bonbonjaidat is! Ez a fehér pedig a kedvencem, a töltelékkel együtt.

    VálaszTörlés
  7. Hűű ezek szuperek! Milyen fehér csokit használsz?

    VálaszTörlés
  8. De jól néznek ki a kis vanília magok a csokoládéban! Nagyon tetszik ez a verziód is!

    VálaszTörlés
  9. Ez nagyon jól néz ki :) Nagyon egzotikus lehet az íze :)

    VálaszTörlés
  10. Andi, ezen nem veszünk össze, így színes a világ :)

    Barbi, köszönöm a kedves szavaid! Ez a fehér nagyon bejött a kóstolóimnak is :)

    Chriesi, egész egyszerű fehér csokit a Lidlből (Bellarom a neve, ha jól emlékszem, 20 dekás, pinkes dobozban), szép folyósra olvad, így könnyű vele dolgozni, és finom is szerintem!

    Katuci, köszönöm! Kár, hogy csak virtuálisan tudunk cserélni :)

    Vikvi, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés