Ez aztán eperjégkrém a javából, méghozzá duplán: belül az eperjégkrém, kívül pedig vékony, roppanós fehércsokiréteg liofilizált eperrel. Az eperjégkrémet a szegedi borfesztiválon felfedezett Kontyos Eperborral ízesítettem, az alkohol úgyis jót tesz mindenféle fagyi állagának. A jégkrémek pedig ismét a kedvenc formáimban készültek, amelyeket már a házi magnumról szóló posztban bemutattam.
Hozzávalók 4 nagyobb és 4 kisebb jégkrémhez:
Fagyialap:
- 30 dkg eper
- 10 dkg mascarpone
- fél dl tejszín enyhén felverve
- fél deci eperbor (vagy helyette is mehet tejszín, de egy kis vodka is mehet bele)
- 2 ek. akácméz (ízlés szerint mehet több is)
Csokibevonat:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 6-7 dkg kakaóvaj
- 5-10 gramm liofilizált eper
A fagyialaphoz az epret leturmixolom a mascarponével és a mézzel, majd hozzákeverem a tejszínt és a gyümölcsbort. Betöltöm a jégkrémformákba, majd kifagyasztom.
A csokibevonathoz a fehér csokit és a kakaóvajat megolvasztom, összekeverem. A liofilizált epret ledarálom, majd a kakaóvajas fehér csokihoz öntöm. Az epres fehér csokival kétharmadig töltök egy bögrét, és a bögrét megdöntve óvatosan megmártom-megforgatom benne a jégkrémeket, ha szükséges, egy kiskanállal igazítom ki a csokibevonat hiányosságait. A csokibevonat rögtön megdermed. A jégkrémeket mikrodobozba sorakoztatva visszateszem a mélyhűtőbe.
Tipp: Még tökéletesebb állagú jégkrémeket kapunk, ha az epres fagyialapot fagylaltgépben keverjük ki, majd aztán töltjük jégkrémformába.
Akarom, akarom, akarom!!! Illetve jaj de szeretném :-))
VálaszTörlésViki, örülök, hogy tetszik :))
VálaszTörlésSzuper jó! Nyamm! Egy kicsi jöhetne is most vacsora után!
VálaszTörlésMegöltél ezzel, imádnám:)
VálaszTörlésZita, köszi :) Sajnos már nekem sem volt belőle vacsi utánra :))
VálaszTörlésNyammm, akkor ki kell próbálni ;)
Nagyon jól néz ki,ügyes!
VálaszTörlésLiza, köszönöm! Nagyon ízlett a családban mindenkinek :)
VálaszTörlésez szuper! :)
VálaszTörlés