Oldalak

2011. február 11.

Málnás - mascarponés szívecskék Valentin-napra



Még a múlt héten láttam egy meseszép málnadzsemes muffint Gizinél, gusztusos málnahabbal a tetején. És persze rögtön beugrott, hogy milyen jó lenne a málnás - mascarponés krém pralinéba is. Igazam lett: a lágy málnás krém a roppanós étcsokival tökéletes összhangban van. Szív formában készítve pedig ideális ajándék Valentin-napra (is)!

Hozzávalók 15 darabhoz:
- 1 nagy marék málna (nálam fagyasztott volt)
- 1 ek. mascarpone
- 1 mokkáskanál méz
- 15 dkg étcsokoládé
- fél zselatinlap (Dr. Oetker)
- cukorgyöngyök a díszítéshez


Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kikenem vele a bonbonforma mélyedéseit. Ezután 20 percre hűtőbe teszem a formát, míg a csoki visszaszilárdul.
Elkészítem a málnakrémet. A zselatinlapot beáztatom hideg vízbe. A málnát leturmixolom, majd szitán áttöröm. A málnavelőt megmelegítem, és feloldom benne a felpuhult zselatinlapot. Hozzákeverem a mézet és a mascarponét, majd kicsit állni hagyom a krémet. Érdemes kóstolni, ha kell, még lehet mézzel édesíteni.
A csokihüvelyekbe beleadagolom a málnakrémet úgy, hogy maradjon hely a lezáráshoz. Hűtőben hagyom egy fél órát pihenni.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom vele a bonbonokat. Ekkor egy óra hűtés következik, majd óvatosan kifordítom a formából. A szív forma mélyedéseibe cukorgyöngyöt teszek díszítésül.

18 megjegyzés:

  1. itt lelkesedem magamban a vajas (margarinos...pssszt) kiflitesztem sikerén, erre tessék, itt van ez a csoda (mert naná ez az), főleg az utolsó kép, a keresztmetszetesek álltalában a gyöngéim (na persze élőben jó lenne egészben is).
    Mehetek a pasim mellé aludni. Hátha legalább álmomban érezhetem az ízét is.
    Tudom, álmomban meglátogatlak. Ez jó terv. Indulok is.
    Aludni.

    VálaszTörlés
  2. Ez jó, én épp most sírtam egy kört a kiflikért nálad :) Merthogy én lusta voltam ilyesmit alkotni reggelire, marad a zabkása. És bonbon sincs élőben már :( Azért lesz majd valami kis szív alakú finomság a pasidnak?

    VálaszTörlés
  3. na, már nincsenek szívecskék?
    nagy sóhaj.
    elméletice már vagy 2 hete be vannak alkoholba áztatva némi aszalt mangószeletek, némi tervem volna velük, ha összejön hétfő délelőtt szívecskében végzik.
    (hja, a piát már pótoltam a mangókon, mert már kitakaróztak a nagy várakozásban)

    VálaszTörlés
  4. Ez a rengeteg rózsaszín töltelék nagyon csábító!

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek Tatinnal :)
    Gyönyörűűű!!!

    VálaszTörlés
  6. De szép! Biztosan nagyon finom!

    VálaszTörlés
  7. Ó, ez valami mesésen valentinos! :))

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűségek! Szépéket alkotsz!:)

    VálaszTörlés
  9. 4Gyerek, sajna már múlt hétvégén lába kélt :( Úgyhogy ideje lesz utánpótlást gyártanom! Nálad meg majd megkukkantom, mi lett a mangó sorsa!

    Tatin, pont erre van szükség Valentin-napon :)

    Bianka, bizony! De csakis valami jóóó húsos kaja után :)

    Edith, köszönöm szépen!

    Eszter, köszi! Sajnos csak volt :)

    Ami, örülök, hogy tetszik, pont ez volt a szándékom :)

    Egycsipet, és a málna már a tavaszt idézi!

    Mary, nagyon köszönöm Neked!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon gyönyörű,és az a tömény krém,hmmm,ide vele ,had egyem:-)))

    VálaszTörlés
  11. Csodajó lett, már viszem is a receptet!
    Lapzselatinom nincs, mennyi simát használjak helyette? 1 kávéskanálnyit?

    VálaszTörlés
  12. Ditta, jó kis harapható krém, az biztos :)

    Moha, örülök, hogy tetszik! Nekem jónak tűnik az egy kávéskanálnyi a sima zselatinból. De az az igazság, hogy én a lapzselatint szoktam használni mostanság, úgyhogy talán az lenne a legbiztosabb, ha leméred a kész krémmennyiséget, és az úgy kikalkulált mennyiségből egy kicsit leveszel, mert itt nem muszáj teljesen szilárd krémet kapni.

    VálaszTörlés
  13. Annyira finom lehet, szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés