Oldalak

2011. január 6.

Szilvapálinkás marcipángolyó



Még Karácsonyra készült ez a szigorúan felnőtteknek szánt finomság. A blog olvasói tudhatják, hogy a pálinka az egyik kedvenc alapanyagom, de eddig még csak barackpálinkás receptek (ez és ez) kerültek fel a blogra. Itt volt az idő, hogy a szilvapálinka is bekerüljön a repertoárba! Kézenfekvő volt, hogy aszalt szilvával és puha marcipánnal kombináljam, és a karácsonyi dizájnt némi ehető csillámpor adta.



Hozzávalók:
- 4-5 szem aszalt szilva
- kb. fél deci szilvapálinka
- 20 dkg marcipánmassza
- 15 dkg étcsokoládé
- ehető csillámpor a díszítéshez

Az aszalt szilvát apró darabokra vágom, annyi szilvapálinkát öntök rá, hogy ellepje, és egy éjszakára a pálinkában hagyom, hogy jól magába szívja az alkoholt.
Másnap a pálinkás aszalt szilvát lecsepegtetem, majd összegyúrom a marcipánmasszával, és golyókat formázok belőle a kezemmel. Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd egyenként belemártom a szilvás marcipángolyókat. A becsokizott gömböket sütőpapírra teszem száradni, a tetejükre ehető csillámport szórok díszítésül.

Ebből az adagból nekem 18 marcipángolyó lett.


14 megjegyzés:

  1. Nagyon finomságos lehet ez a csodabonbon is!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem jöhet egy-két csinos darab:)

    VálaszTörlés
  3. Én is hasonló alapanyaggal készítettem bonbont:) Nagyon finom lett :)

    VálaszTörlés
  4. A pálinkát magában, mint italt, nem tudom meginni. Viszont bonbonnak feldogozva bármilyen ízesítésben jöhet! Pl. ez is...:)

    VálaszTörlés
  5. Felnőtt vagyok, még ha nem is szigorú :-DDD

    Istentelen jó lehetett!

    VálaszTörlés
  6. Ez is gyönyörű:) Gratulálok a kreativitásodhoz!!!

    VálaszTörlés
  7. Nelli, az volt!

    Családi tűzhely, gurítom! :)

    Vizicsibe, akkor egyet gondoltunk! Ilyen jó kis alapanyagokkal nem nagyon lehet melléfogni:)

    Tatin, nekem a jófajta pálinka magában is jöhet, hát még bonbonban...

    Chef Viki, és irtó egyszerű megcsinálni!!!

    Anditanti, köszönöm :)

    Bianka, köszi!

    VálaszTörlés
  8. Ez a keresztmetszet merénylet.

    VálaszTörlés
  9. Most találtalak meg a VKF 39-en. Nagyon örülök neki!
    Gratulálok az oldaladhoz!

    VálaszTörlés
  10. Egycsipet, köszönöm, ki kell próbálni!

    4Gyerek, úgy bizony :D

    Virág, örülök, hogy tetszik az oldal! Megyek, én is megnézem a VKF-es összefoglalót!

    VálaszTörlés
  11. Erinacea!
    L
    Én a pálinkának még a "szagát" sem bírom sajnos, így én maradok a vörösbornál :-)))
    Nagyon klasszul néz ki!

    VálaszTörlés
  12. Gesztenye, vörösborral is jó persze :) Node lehet, hogy eddig nem jó pálinkákkal találkoztál, nálunk Apa házi barackpálinkájának például olyan isteni baracklekvárILLATa van, hogy az hihetetlen :)

    VálaszTörlés