Gömbök a karácsonyi vásárban a Rathausnál |
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 4-5 szem aszalt szilva
- kb. fél deci fűszeres forralt bor
- 5 dkg marcipánmassza
- némi ehető csillámpor a díszítéshez
- némi ehető csillámpor a díszítéshez
Az aszalt szilvát feldarabolom, majd ráöntöm a forralt bort, és egy napig hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Az étcsoki kétharmadát megolvasztom és temperálom, majd egy ecsettel kikenem a szilikonforma mélyedéseit jó alaposan (bővebben itt). A formát kb. 20 percre hűtőbe teszem.
A töltelékhez aprítógépben összekevertetem a forralt borban áztatott, lecsepegtetett szilvát és a marcipánmasszát. (Én aprítógép hiányában lereszeltem a marcipánmasszát, majd egyszerűen villával hozzákevertem a szilvát és egyneműsítettem.) Egy kiskanállal vagy habzsákkal beleadagolom a tölteléket a bonbonforma mélyedéseibe, majd rövid időre ismét a hűtőbe teszem.
Ez megint egy isteni összeállítás!
VálaszTörlésSajnos már végeztem a szaloncukor gyártással, így ez idén már nem fér bele. De lesz jövőre is karácsony!gis
Gyönyörűűűűű, de én erre képtelen lennék hogy megcsináljam :( Majd jövök Hozzák nézegetni, az legalább nem hízlal :)
VálaszTörlésHú, ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlésVarázslatos!!! Szinte számban érzem a csodálatos ízét!
VálaszTörlésnagyon, de nagyon finom lehet és az ötlet is kiváló :):)
VálaszTörlésMesés
VálaszTörlésEz aztán a karácsonyi bonbon :-)))
VálaszTörlésNagyon jó ötlet!
Nagyon köszönom mindenkinek a kedves szavakat‼!
VálaszTörlésSzeretettel köszöntöm az 50. olvasót, Daisy-t! Örülök, hogy ennyien vagyunk már :))
VálaszTörlésLátom, tényleg a paradicsomba csöppentem, nem is akármilyenbe:) Csodásak a pralinéid, bonbonjaid-gratulálok! Jövök majd ihletet meríteni és gyönyörködni!
VálaszTörlésTrinity, köszönöm szépen! Várlak szeretettel! :)
VálaszTörlésHuha! :) Valahogy ma pont erre gondoltam :) Nem jutottam el konkretumokig, csak az aszalt szilva a bonbonban fogalmazodott meg :) Koszi!
VálaszTörlésVIszont! Keszitettem ma borzas barackbalinkasat! Emlekezetbol, tehat mashogy vegul :) A barackom tobb napig allt a mezesbarack palinkaban, mert megse volt idom ra kovetkezo nap. Arra nem emlekeztem, h osse kellett volna gyurni, csak barack kozepu batyucskakat csinalnam, kerekre hengergettem, a tobbi az ugyanaz :) Jaaaj de finom! Nagykozonseg meg nem latta, aki megerdemli, az kaphat csak!Koszonom!
Csirli, szívesen, örülök, hogy pont ilyesmit kerestél! Szuper, hogy kipróbáltad a borzas barackpálinkásat, a több napi pálinkás ázás biztos nem ártott neki :) Nálam is nagy siker volt, már ismételnem is kellett!
VálaszTörlés