Ezzel a recepttel szeretnék nektek nagyon boldog új évet kívánni!
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
Ganache:
- 60 gr étcsokoládé
- 20 gr habtejszín
- 2 tk. Cointreau
- 4 tk. száraz pezsgő
- fél bionarancs héja lereszelve
- 1 tk. puha vaj
- 30-40 pici kocka kandírozott narancs
- 20 dkg étcsokoládé
- bronz lüszter
- 2-3 pasztilla kakaóvaj + egy csipet porított kakaóvaj
A kakaóvaj-pasztillákat pici csészében, mikróban megolvasztom, majd egy csipet porított kakaóvajat teszek hozzá, ezzel tulajdonképpen picit visszahűtöm. Annyi bronz lüsztert keverek hozzá, hogy sűrű, majonézszerű állaga legyen. A bonbonformába egy ecset segítségével absztrakt mintákat festek, vagy akár a BUÉK feliratot is kiírhatom (tükörírással kell, hogy jó irányba álljanak a betűk a kész bonbonokon). Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát bonbonformában. Hűtőbe teszem, míg a csoki megszilárdul.
A ganache-hoz az étcsokoládét megolvasztom, a tejszínbe keverem a reszelt narancshéjat, és picit összemelegítem. A tejszínt 3-4 részletben hozzákeverem az olvasztott étcsokoládéhoz, majd hozzáadom a narancslikőrt, a száraz pezsgőt és végül a puha vajat. A bonbonforma kicsokizott mélyedéseibe 2-3 kicsi kocka kandírozott narancsot teszek, majd erre adagolom a ganache-t habzsákból, hagyva helyet a lezáráshoz. A formát hűtőbe teszem, míg a töltelék megbőrösödik.
Ilyen bólét szemezgetnék egész Szilveszter éjjel....:)
VálaszTörlésCsoki, száraz pezsgő, narancs - csodaszépek lettek!
VálaszTörlésKöszönjük a receptet. Remek! BÚÉK Neked is! :-))
VálaszTörlésTeller-cake, Muskátli Büfé, Gionetta, nagyon szépen köszönöm! :)
VálaszTörlés