Mák-marcipán-meggy: tuti hármas, igazi triumvirátus, amivel nem lehet egyszerűen melléfogni... bonbonban sem! A meggy liofilizált meggy volt, amelyet még Vianne-tól nyertem a nyári játékán. Díszíteni is szuper, szépen megőrzi a meggy a pirosas-bordós színét így, nem lesz olyan sötét, mint aszalt formában. Természetesen ízében aszalttal is ugyanolyan finom lesz!
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 6 dkg marcipánmassza
- kb. 2 ek. tejszín
- 1 csapott ek. darált mák
- 30 szem liofilizált meggy
- 20 dkg étcsokoládé
A töltelékhez a tejszínt megmelegítem, majd hozzákeverem a lereszelt marcipánmasszát, és addig keverem, míg egynemű krémet nem kapok. Végül hozzáteszem a mákot is. Ha túl sűrűnek érezzük a krémet, némi plusz tejszínnel lágyíthatunk rajta.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. Hűtő, míg a csoki megszilárdul. A kész csokihüvelyeket megtöltöm a krémmel, amibe egy-egy szem liofilizált meggyet nyomok. A formát rövid időre hűtőbe teszem.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után kifordítom a formából, és mindegyik bonbon tetejére egy-egy pötty olvasztott étcsoki segítségével egy-egy szem liofilizált meggyet ragasztok. Megvárom, hogy a csoki megszilárduljon, majd jöhet a kóstolás... már ha eddig kibírtam :)
Nagyon szép ez a formád, és a tartalom is izgalmas!:)
VálaszTörlésNagyon mutatósak, az ízük is biztosan remek. Azért kíváncsian várom a többit is!
VálaszTörlésNagyon klassz lett ez is:-))
VálaszTörlésImádom a marcipánt a bonbonokban:-))
Azt hiszem az összes formád közül, ez a félgömb a kedvencem!
VálaszTörlésA piros dinoszauruszok megtámadták a kicsi csokibolygóka, mert jó ízlésük van. Én is szívesen megtámadnám őket:))))
VálaszTörlésInkább a csokibolygókat támadták meg, de ez semmit nem változtat a lényegen:D
VálaszTörlésErika, köszönöm!
VálaszTörlésKatucikonyha, jön a többi is hamarosan! :)
Gesztenye, köszi! Én is szeretem nagyon :) (Csak az anyukám utálja, ezért ha otthon vagyok, mindig kell nem marcipános bonbon is :))
Andi, nekem is nagy kedvencem, sokféleképpen lehet díszíteni, variálni.
Anditanti, értem :)))