Hadd mutassam be a legújabb formámat, amiben szuper töltött csokiszeleteket lehet gyártani! A töltelék pedig igazi télies, Karácsonyra hangoló lett szerintem. Még a Zangio-bonbonválogatásban kóstoltam mézeskalácsos bonbont, így nekem is kedvem támadt ezt az aromás fűszerkeveréket segítségül hívni a karácsonyi hangulat megidézéséhez. A mézeskalács fűszerrel ízesített étcsokiganache fölé egy réteg amaréna meggyből készült lekvár került (a lekvár cukor hozzáadása nélkül készült!): a meggy, csoki, mézeskalács isteni hármast alkot!
Hozzávalók 3 csokiszelethez vagy kb. 15 darab bonbonhoz:
- 2 ek. amaréna meggyből készült lekvár vagy sima meggylekvár
- 5 dkg + 15 dkg étcsokoládé (nálam 85%-os)
- fél dl tejszín
- 1 kk. vaj
- mézeskalács fűszer ízlés szerint
- pár szem liofilizált meggy a csokiszeletek aljára
Először a ganache-t készítem el. A tejszínt megmelegítem, majd beledobom az összetördelt 5 dkg étcsokit, és addig keverem, míg egynemű masszát nem kapok. Ekkor hozzákeverem a vajat és a mézeskalács fűszert, majd hűlni hagyom.
A 15 dkg étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokiburkot a csokiszeletes formámban (természetesen más polikarbonát vagy szilikon formában is készíthetjük bonbon alakúra!). Hűtő, míg a csoki megdermed.
A mélyedésekbe először egy réteg amaréna meggy lekvárt adagolok, majd erre jön a ganache. Ismét hűtőbe teszem a formát rövid időre.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom vele a csokiszeleteket. Míg a csoki friss, pár szem liofilizált meggyet nyomok a szeletek aljára. Kb. egy óra hűtés után kifordítom a kész csokikat.
Ez valami szemet gyönyörködtetően káprázatos és az ízek összhatását is nagyon el tudom képzelni!
VálaszTörlésJesszusúristen...
VálaszTörlésZseniális a cucc :-))
FANTASZTIKUS!!!!!!!
VálaszTörlésHát, nekem is csak az jutott eszembe, úh de beleharapnék!
VálaszTörlésAtya-gatya és micsodda színe van
VálaszTörlésJúúújjj, ez kínzás!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Olyan... harapnivaló!
VálaszTörlésNagyon tetszenek az ízösszeállításaid. A látvány szokásosan gyönyörű. :)
VálaszTörlésHa jól emlékszem, a FB-on már megcsodálhattuk. Nagyon fiiiiinom lehet!
VálaszTörlésNempiskóta, köszönöm!
VálaszTörlésViki, köszi :))
Edith, nagyon kedves vagy, köszönöm!
Erika, és képzeld, olyan szépen ropogott, ahogy beleharaptunk :)
Bianka, én is nagyon szeretem ezeket a színeket!
Anditanti, :DD
Ami, köszönöm! Egy műhelytitok: a képen is harapott példány látható, valahogy a szelet nem tetszett nekem simán félbevágva, olyan sterilnek tűnt valahogy :)
Petra, köszönöm szépen! Ma én is sok finomságot megcsodáltam nálad :)
Katuci, igen, ott már volt :) és tényleg isteni a mézeskalácsos fűszerrel, próbáld ki ezt is! :)
Valami csodás!:)
VálaszTörlésGyönyörű!!!
VálaszTörlésVettem én is egy hasonló formát (ilyen az alakja, csak 5 kockából áll egy szelet) a Food-Pack-nál, de még nem mertem kipróbálni... Valahogy a falatnyi bonbon könnyebbnek tűnik. :)
Istenem!!! Ezek is gyönyörűek!!
VálaszTörlésRoza, köszönöm!
VálaszTörlésMálna, ez is pont ugyanolyan könnyű, úgyhogy nyugodtan próbáld ki, én biztos vagyok benne, hogy szuper lesz!
Harangocska, köszi! :)
Ez nagyon finom lehetett, és a látvány... Ki kell próbálnom az amaréna meggyet azt hiszem :)
VálaszTörlés