Oldalak

2011. március 10.

Málnás fehércsokikrémmel töltött praliné




Be kell vallanom valamit: málnafüggő lettem. Mostanában rákattantam mindenre, ami málnás: isteni málnapálinkát szereztem, szuper málnaecetet, imádom a málnabefőttet (különösen a levét magában kanalazgatni, esetleg némi vörösborral felturbózva...), és erősen gondolkozom egy kis málnalikőr beszerzésén is. Szóval előre is elnézést, ha málnamérgezést kapnak a blogra látogatók, igyekszem visszafogni magam!
Így a legutóbbi bonbongyártásnál, amikor kimaradt egy adag olvasztott fehércsokim, adta magát, hogy málnás fehércsokikrémet készítsek. Igazi minimalista csokikrémről van szó: néhány kanál málnabefőtt, néhány szem málna villával beletörve, és egy löttyintésnyi málnapálinka.



Hozzávalók 15 darabhoz:
- 15 dkg + 5 dkg fehércsokoládé
- 2-3 ek. málnabefőttlé
- 5-6 szem málna
- egy löttyintésnyi málnapálinka

A krémhez az 5 dkg fehércsokit megolvasztom, majd hozzákeverem a málnabefőttlét, a málnapálinkát és a villával nagyjából összetört málnaszemeket. (Ha nincs málnabefőttünk, akkor kb. 10 szem villával összetört málnát és egy ek. tejszínt használjunk. A kiengedett málnát törjük össze villával, és a tejszínnel elkeverve rottyantsuk meg.)
A 15 dkg fehércsokit megolvasztom és temperálom, majd kikenem vele egy szilikon bonbonforma mélyedéseit. A formát kb. 20 percre hűtőbe teszem.
Miután a csokihüvelyek megdermedtek, belekanalazom a málnás fehércsokikrémet. A formát rövid időre ismét hűtőbe teszem.
A maradék fehércsokit újratemperálom, majd lezárom vele a bonbonokat. A formát kb. egy órára hűtőbe teszem, majd óvatosan kifordítom belőle a bonbonokat.

12 megjegyzés:

  1. Én nem unom a málnás tobzódásodat, jöhet a málna likőrös minél előbb.:)

    Nagyon szép a bonbon papírod, és az kis pöttyös anyag is.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, imádom a fehércsokit

    VálaszTörlés
  3. Engem nem zavar a sok málnás bonbon,ha én is kapok belőle:-).
    Csodálatosak lettek megint,a málnapálinkát a férjuram díjazná:-)

    VálaszTörlés
  4. Málna jöhet bármilzen mértékben, meg a fehércsoki is, nagyon szépek lettek.

    VálaszTörlés
  5. Kéreeek szépen!:-)
    Nagyon, nagyon fincsi lehetett!Nem vagy véletlenül a közelben?
    A 3. kép a kedvencem!:-)

    VálaszTörlés
  6. Engem sem érint a málna, epermérgezés, eddig nem tudtam megunni!
    A málnalikőr nekem még hiánycikk...

    VálaszTörlés
  7. Csodálatos!!! Imádnám én ezerrel a sok málnás finomságot, és soha nem unnám, és unom meg. Légy üdvözölve a málnaimádók táborában.:))

    VálaszTörlés
  8. Tatin, örülök neki, hogy nem uncsi még a málna :) A kis pöttyöst én is nagyon szeretem, jó sok színben van a Butlersből.

    Bianka, köszi! Én főleg gyümikkel szeretem a fehércsokit!

    Ditta, hát igen, jó dolog a málnapálinka :)

    Kati, köszönöm szépen!

    Nelli, még egyszer nem mertem volna a szemed elé kerülni félbevágott kép nélkül :)

    Erika, akkor a málna- és epermániában egyetértünk! A málnalikőr még nálam is hiánycikk, de már nem sokáig... mondjuk az a likőrbolt nagyon veszélyes hely a pénztárcára!

    Gizi, köszönöm! De jó, újabb málnarajongó :))

    VálaszTörlés
  9. Köszi, köszi a félbevágott képet!:-)

    VálaszTörlés
  10. Nelli, nagyon szívesen! Holnap megyünk Ikeába, és szerzek rendes kést (nem recéset), hogy szebben tudjam félbevágni a bonbonokat :)

    VálaszTörlés
  11. Nálam is volt nemrég málnás,imádom én is!Nagyon finom lehet ez a praliné!:-))

    VálaszTörlés
  12. Andi/cuki, köszönöm szépen, tényleg finom volt :) A hétvégén egy másik gyümölcs került bonbonba, majd jön az is a blogra!

    VálaszTörlés