Gondolom, ismeritek a belga kagylóalakú csokoládét: fekete-fehér a külseje, belül pedig isteni mogyorókrémmel van megtöltve. Ezt a csokit próbáltam meg házilag reprodukálni: fekete-fehér csokihüvelyt készítettem, majd az egyszerű mogyorónugát-tölteléket egy kis krokanttal dobtam fel. Szerintem jobb lett, mint az igazi - az a kis extra ropogósság nem ártott neki!
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg mogyorónugát (házilag is elkészíthető pl. így)
- 3-4 kávéskanálnyi mogyorókrokant (házilag is elkészíthetjük: daraboljunk fel mogyorógrillázst)
Külön-külön felolvasztom és temperálom az ét- és a fehércsokoládé kétharmadát. Egy kiskanállal teszek a mélyedésekbe egy pötty ét- és mellé egy pötty fehércsokit, majd egy ecset segítségével kikenem a formát úgy, hogy közben összemosom a kétféle színű csokit. A formát hűtőbe teszem kb. 20 percre, majd ellenőrzöm, nincs-e hiányosság a kikenésben.
A töltelékhez a mogyorónugátot megolvasztom, majd hozzákeverem a krokantot és egy picit lehűtöm. Egy kiskanállal beleadagolom a csokihüvelyekbe, majd hűtőbe teszem a formát egy kis időre.
A maradék csokit felolvasztom és temperálom, majd lezárom egy ecsettel a bonbonokat. Én itt már egyszerűsítettem a folyamaton, és csak egy színnel zártam le a bonbonokat, elvégre az aljuk úgysem látszik. A formát ezután legalább egy órára a hűtőbe küldöm, majd kifordítom a pralinékat.
Eri!
VálaszTörlésEz valami nagyszerű!!!
Istenien néz ki.
Köszi! Nekem is nagyon tetszik ez a dizájn :))
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Bianka!
VálaszTörléshú, ez nagyon magával ragadott.
VálaszTörlésszinte késztetést érzek a nálad való olvasgatás során, hogy kiteregessem a konyhapultra a hozzávalókat.
Úrjézus... Fantasztikus!!!
VálaszTörlésA formádat a csokizás előtt kikened valamivel? Nekem néha a temperálás dacára is matt/foltos lesz a csokim!
4gyerek, hát épp ez a célom :D
VálaszTörlésViki, köszönöm! A szilikon bonbonformát nem kenem ki semmivel, sőt, szerintem fontos, hogy száraz legyen a forma, ne legyenek benne pl. vízcseppek. Én csak akkor vettem észre mattabb foltokat, ha elbambultam, és túl sokáig melegítettem a csokit.
Szokás szerint gyönyörűek lettek, és a párosítás is tökéletes!
VálaszTörlésNagyon mutatós kis darabok:)
VálaszTörlésCsodás darabok! Gyönyörűek!
VálaszTörlésIgazi és méltó december köszöntő finomság. :)
Tatin, családi tűzhely, köszönöm, kedvesek vagytok!
VálaszTörlésRaindrop, én is úgy éreztem, hogy ebben a hidegben elkél a tömény nugát, a fehércsoki meg elhozta a havat :)
Huuu de jol nez ki! Egesz izgatott lettem! :) Muszaj valamilyennek nekiallnom! :)
VálaszTörlésIgen, ezzel a foltossal szerintem is jót lehet "villantani", pedig irtó egyszerű!
VálaszTörlésWOW! Micsoda finomságok!
VálaszTörlésLopok tőleg pár ötletet ;)
Ami, csak nyugodtan :D
VálaszTörlésVettem egyet, kettőt!:-)
VálaszTörlésMeg szeretném kérdezni, hogy a bonbon bolt vasárnap nincs nyitva Bécsben?
Nelli, egészségedre :)
VálaszTörlésSajnos a bolt vasárnap nincs nyitva - igazából semmilyen bolt sincs nyitva vasárnap, még egy egyszerű élelmiszer sem. Vasárnap jössz adventi vásározni? Ha esetleg van valami konkrét, amit szeretnél a boltból, szívesen megveszem és odaadom, amikor jössz!
Köszönöm a kedvességedet!:-)
VálaszTörlésÍrok az email címedre!
Rendben, várom a leveled! :)
VálaszTörlésMegadom a címem ímélben, küldhetnél ilyet... mer' én úgysem tudok gyártani efélét!
VálaszTörlés:D
VálaszTörlés