tag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post8188276716157874381..comments2024-03-29T12:11:44.079+01:00Comments on Praliné Paradicsom: AlapreceptekPraliné Zsuzsihttp://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-60931909878335662092023-11-14T11:53:20.632+01:002023-11-14T11:53:20.632+01:00"2023.11.14."
Nagyon örülök, hogy ide ve..."2023.11.14."<br />Nagyon örülök, hogy ide vezérelt az internet! :) Bonnonokat tervezek keszíteni, jó ötleket találtam nálad. Alig várom, hogy neki lássak!!! :) Koszonom! Szép napot! Anyacsak1vanhttps://www.blogger.com/profile/15911384163448072919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-40131522693635226792017-10-24T13:33:45.197+02:002017-10-24T13:33:45.197+02:00Köszönöm :)Köszönöm :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12867220471331055037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-32983942878835002122017-10-15T13:45:09.325+02:002017-10-15T13:45:09.325+02:00Judit, sajnos ebben nincs nagy tapasztalatom, nem ...Judit, sajnos ebben nincs nagy tapasztalatom, nem igazán használok kókusztejszínt bonbonhoz. Irányadó a kókusztejszín szavatossága, de egy adagnál érdemes tesztelni folyamatos kóstolással.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-87388480423243369942017-10-03T16:21:11.621+02:002017-10-03T16:21:11.621+02:00Kedves Zsuzsi!
Nincs véletlenül tapasztalod,ha kó...Kedves Zsuzsi!<br /><br />Nincs véletlenül tapasztalod,ha kókusz tejszínnel készítem a bonbont eláll ugyanannyi ideig, mint a hagyományos tejszínnel készített bonbon? Előre is köszönöm a segítséget.<br /><br />Gratulálok az oldaladhoz- csodálatos és nagy segítség bonbon készítésnél.<br />JuditAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12867220471331055037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-90010441626134086552015-09-13T22:34:30.156+02:002015-09-13T22:34:30.156+02:00Éva, próbáld meg újramelegíteni, hátha akkor rende...Éva, próbáld meg újramelegíteni, hátha akkor rendeződik az állaga. De mindenképp kóstold, jó-e még. Nem tudom sajnos, meddig áll el a dulce de leche, én mindig pár napon belül felhasználtam.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-27801097958076812872015-09-13T13:33:07.794+02:002015-09-13T13:33:07.794+02:00Kedves Zsuzsi! Mit lehet kezdeni egy régen elkészí...Kedves Zsuzsi! Mit lehet kezdeni egy régen elkészített Dulce de Leche kikristályosodott adaggal? Neked ebben nagy gyakorlatod van, ezért kérdezem!<br />Üdv<br />Éva<br />Brillhttps://www.blogger.com/profile/14253181017499567613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-24904300865717021152013-01-12T17:42:50.712+01:002013-01-12T17:42:50.712+01:00Köszi a választ. Kipróbáltam, így is ugyanolyan le...Köszi a választ. Kipróbáltam, így is ugyanolyan lett. Mondjuk maghőmérőm nincsen itthon :-D.<br />De már beletörődtem, az enyém ilyen és kész :-D, így szeretjük ezentúl, az ízével ugyanis semmi baj nincsen :-).gubanchttps://www.blogger.com/profile/02010085402368479915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-35795485819600372482013-01-01T19:06:18.134+01:002013-01-01T19:06:18.134+01:00Gubanc, gondolom, a főzős karamellakrémről van szó...Gubanc, gondolom, a főzős karamellakrémről van szó. Csináld inkább úgy, hogy a só és a vaj kivételével mindent egyszerre mérsz bele a lábasba és egyszerre kezded el főzni, akkor nem marad szemcsés. A végén keverd bele a sót és a vajat. Ha bonbontölteléknek szeretnéd, akkor olyan 112 fokig főzd (maghőmérőn nézve), ha vágható karamellnek, akkor 118 fokig. Majd átírom a posztban is, mert az utóbbi időben már én is így csinálom, csak sűrű volt a karácsony előtti időszak :)Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-28016630231001955272012-12-30T11:29:23.072+01:002012-12-30T11:29:23.072+01:00Szia!
A karamellkrémmel próbálkoztam, és erről sze...Szia!<br />A karamellkrémmel próbálkoztam, és erről szeretnék kérdezni. Az első próbálkozás hibátlan lett, azóta kétszer viszont nem sikerült, picit szemcsés marad a krém (az ízével nincs gond, és a bonbont sem rontja el, de azért simán jobb lenne...)<br />mitől lehet ez?<br />(az elsőnél a tejszín picit krémesebb volt, a többinél új doboz tejszínt használtam, ami eléggé folyékony állagú volt, ez lehet a gond? (minden más összetevő ugyanaz volt) Vagy a főzésnél rontottam valamit?<br />Köszi ha segítesz. :-)gubanchttps://www.blogger.com/profile/02010085402368479915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-8452068821288976642012-12-10T09:19:58.995+01:002012-12-10T09:19:58.995+01:00Eszter, a romlandó összetevőket (tejszín, vaj) tar...Eszter, a romlandó összetevőket (tejszín, vaj) tartalmazó bonbonokat hűtőben, légmentesen záró dobozban érdemes tárolni, és kb. 2 hétig állnak el.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-56351781861513925182012-12-10T08:28:28.486+01:002012-12-10T08:28:28.486+01:00Kedves Zsuzsi!
Csak azt szeretném kérdezni, hogy ...Kedves Zsuzsi!<br /><br />Csak azt szeretném kérdezni, hogy hány napig állnak el a tejszínnel készült pralinék? Hűtőben célszerű tárolni őket?<br /><br />Köszönöm,<br />EszterAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-46404933789892334772012-04-14T23:20:21.667+02:002012-04-14T23:20:21.667+02:00Szandi, én csak habtejszínt (a sütős) használok, í...Szandi, én csak habtejszínt (a sütős) használok, így minden recept is azzal készült a blogban. Egyébként én főzéshez is habtejszínt használok, sokkal krémesebb lesz tőle pl. egy leves is!Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-12883041699319494672012-04-14T19:38:37.481+02:002012-04-14T19:38:37.481+02:00Szia!
Még csak most kezdek bonbonozni, a kérdésem...Szia!<br /><br />Még csak most kezdek bonbonozni, a kérdésem hogy a tejszín az főző tejszín vagy sima, mint amit a süteményeknél is használunk? Előre is köszi a választ!Szandihttps://www.blogger.com/profile/13039544848204979622noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-47244009753395875322012-02-20T12:10:06.915+01:002012-02-20T12:10:06.915+01:00Kovyani, zeróval semmiképpen, xilittel én is próbá...Kovyani, zeróval semmiképpen, xilittel én is próbálkoztam, de nekem nem sikerült karamellizálni (interneten vegyeseket lehet arról olvasni, karamellizálódik-e). A Negyedkanált elvileg biztos lehetne (mert cukor alapú), de szerintem a négyszeres édesítés miatt gejl édes lenne. Szerintem jó köztes megoldás a fruktóz lehet (tudom, a legújabb verzióban nem U): azt lehet karamellizálni, és mégis csak 19 a GI-je a cukor 68-as értékéhez képest!Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-69065767341394205402012-02-20T09:16:28.680+01:002012-02-20T09:16:28.680+01:00Kedves Zsuzsi! Szerinted a karamellkrémet el lehet...Kedves Zsuzsi! Szerinted a karamellkrémet el lehet készíteni valamivel update változatban? Gondolok itt pl. a zero-ra, vagy xilit-re. Vagy ez csak cukorral mesetUiR<br />ködik?kovyanihttps://www.blogger.com/profile/01053179634776957565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-64992676313735558982012-02-15T12:53:07.478+01:002012-02-15T12:53:07.478+01:00Rami, örülök, hogy sikered volt a receptekkel! A B...Rami, örülök, hogy sikered volt a receptekkel! A Baileys tök jó ötlet, biztos finom volt!Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-29665394086972697912012-02-15T10:52:47.923+01:002012-02-15T10:52:47.923+01:00Hű ezek a receptek nagyon finomak! Már volt szeren...Hű ezek a receptek nagyon finomak! Már volt szerencsém kipróbálni párat az oldalról. Legjobban a csokimousse jött be az alapreceptekből, amiből barátom névnapjára készítettem fehér- és étcsokis változatot is. Baileyst használtam, amitől a két fajta töltelék elérte a kívánt kindercsoki hatást! Örülö, hogy megtaláltam ezt az oldalt! További jó blogírást kívánok!Ramihttp://anettemorgan.ucoz.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-76871170948968107372011-05-06T22:50:38.902+02:002011-05-06T22:50:38.902+02:00Vera, örülök, hogy jókor jöttem! :) Kíváncsi vagyo...Vera, örülök, hogy jókor jöttem! :) Kíváncsi vagyok, melyikből mi lesz nálad!Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-38192621891064451952011-05-06T22:22:52.846+02:002011-05-06T22:22:52.846+02:00Jaj, ez úgy kellett nekem, mint a falat kenyér :)Jaj, ez úgy kellett nekem, mint a falat kenyér :)bévéhttps://www.blogger.com/profile/03237901645902933495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-42929384884955937392011-05-05T23:14:39.016+02:002011-05-05T23:14:39.016+02:00Márti, nagyon szívesen!Márti, nagyon szívesen!Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-6543714354019391772011-05-05T21:42:55.472+02:002011-05-05T21:42:55.472+02:00Köszi a tanácsot, addig marad a gyönyörködés, Nála...Köszi a tanácsot, addig marad a gyönyörködés, Nálad! :)Mártihttps://www.blogger.com/profile/06632153147609737029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-74321475563300834882011-05-05T21:41:02.717+02:002011-05-05T21:41:02.717+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Mártihttps://www.blogger.com/profile/06632153147609737029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-6049045284551921232011-05-05T21:02:41.448+02:002011-05-05T21:02:41.448+02:00Anditanti, nincs mit :)Anditanti, nincs mit :)Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-50495817229249853602011-05-05T18:15:41.963+02:002011-05-05T18:15:41.963+02:00Jó ötlet, hogy egy helyen meg lehet találni az öss...Jó ötlet, hogy egy helyen meg lehet találni az összes guszta tölteléket! Köszi értük:))Anditantihttps://www.blogger.com/profile/02395496378740379163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-29715320327403559452011-05-05T11:13:43.237+02:002011-05-05T11:13:43.237+02:00Bence/Emőke, örülök :) Én is azt untam meg, hogy f...Bence/Emőke, örülök :) Én is azt untam meg, hogy folyton le kell írnom kb. ugyanazokat a recepteket :)<br /><br />Tatin, igyekszem! Ha bárkinek van ötlete, hogy még milyen összefoglaló-féleség jöhetne, ne tartsa magában!<br /><br />Fanni! Nem, habtejszín (min. 30% zsírtartalommal). Én nem is használok főzőtejszínt, levesekbe is pl. simán habtejszínt öntök. Mindjárt pontosítok a posztban, ill. beleírom, hogy be kell hűteni a tejszínt felverés előtt.<br /><br />Márti, egy pórbát esetleg tehetsz, de én nem igazán javaslom. Mivel ezek nem szilikonosak, nem olyan a felületük, amiből szépen kijönne a csoki. És annak meg nincs értelme, hogy egy sikertelen próbálkozás elvegye a kedved a bonbonozástól pedig az nagyon jó buli! Érdemes beruházni egy szilikon formára, Sőregi oldalán pl. egy ezres körül is vannak (http://soregi.com/), illetve pl. a már nálam is többször belinkelt Food-Packnél a legjobb olasz Silikomart formák is csak 1600 Ft körül vannak! Ja, ezekért a reklámokért sajna nem kapok pénzt, csak saját tapasztalat :)Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.com