tag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post6014298568822312539..comments2024-03-24T08:15:19.502+01:00Comments on Praliné Paradicsom: Diómarcipános - rumos mazsolás szaloncukorPraliné Zsuzsihttp://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-12962052570001487132013-11-26T11:04:07.453+01:002013-11-26T11:04:07.453+01:00Lini, igen, itt nagyon fontos, h pontosan ki legye...Lini, igen, itt nagyon fontos, h pontosan ki legyenek mérve a hozzávalók, ill. aprítónak is jó erősnek, strapabírónak kell lenni. A mandulaliszt itt nem jó (az különben sem az igazi szerintem marcipánhoz, mert ha jól tudom, valamennyire már eltávolítják abból a mandula természetes olajtartalmát, nekünk meg az kell): a módszer lényege ugyanis, hogy amikor a sziruppal együtt aprítod, akkor fogja majd az olajos mag (dió, mandula) kiengedni az olajtartalmát, ami segít összeállítani a marcipánt.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-37485803409258782402013-11-26T10:40:57.084+01:002013-11-26T10:40:57.084+01:00Szia! Próbáltam a receptet de nem nagyon jött össz...Szia! Próbáltam a receptet de nem nagyon jött össze, rengeteg lett a szirup és az aprító elforgott benne vagy meg se mozdult a kar. Ezt betudtam annak, hogy nem volt digitális mérlegem, a sima meg pontatlan, de most újra próbálkoznék. Egy kérdésem lenne. A mandulát mandulaliszttel nem lehet valamilyen úton módon helyettesíteni? Vagy nem érdemes? Köszi!Linihttps://www.blogger.com/profile/14319415408080004588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-45672442690655668382012-12-11T18:31:06.743+01:002012-12-11T18:31:06.743+01:00Hát, olyan 3-4 különböző színű papírom van (ahogy ...Hát, olyan 3-4 különböző színű papírom van (ahogy az a blogban is látszik :)), úgyhogy majd igyekszem színkódolni, annyi biztos, hogy a marcipánosoknak jól felismerhetőnek kell lenniük, hogy anya jól el tudja kerülni őket, mert nagyon nem szereti a marcipánt :)Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-19766949626913290572012-12-11T13:14:35.243+01:002012-12-11T13:14:35.243+01:00Erre mit lehet mondani??? Úristen - ez a legenyhéb...Erre mit lehet mondani??? Úristen - ez a legenyhébb. Sok sikert, Zsuzsi! Finom és szép lesz, az biztos. Egyforma papírban lesznek vagy ízenként váltogatod?Muskátli Büféhttps://www.blogger.com/profile/04788762777315454104noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-10858900208287273302012-12-11T10:48:32.366+01:002012-12-11T10:48:32.366+01:00Muskátli Büfé, köszi :) Már nálam is kezdődik lass...Muskátli Büfé, köszi :) Már nálam is kezdődik lassan a szaloncukor-üzem, úgy 200 darab kéne egy plafonig érő fára :DPraliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-3976969706168730522012-12-11T08:43:49.972+01:002012-12-11T08:43:49.972+01:00Gratula a TV-s megjelenéshez, sajnos nem láttalak ...Gratula a TV-s megjelenéshez, sajnos nem láttalak :( Köszönöm a receptet, úgy tervezem (én tervezem, remélem más nem mást tervez), hogy hétvégén indul a szaloncukor project ...Muskátli Büféhttps://www.blogger.com/profile/04788762777315454104noreply@blogger.com