tag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post2579649815406030937..comments2024-03-24T08:15:19.502+01:00Comments on Praliné Paradicsom: Málnazselés piskótatallérokPraliné Zsuzsihttp://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-61124341355221764852014-02-07T13:03:17.092+01:002014-02-07T13:03:17.092+01:00Igen, persze, lehet étkezési zselatint is használn...Igen, persze, lehet étkezési zselatint is használni, de abban nem vagyok biztos, hogy akkor ugyanez a mennyiség maradhat-e. Mivel ezt a fajta zselét csak pektinnel szoktam készíteni, nem tudom pontosan sajnos, hogy az ugyanilyen állaghoz mennyi étkezési zselatin kell.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-11111569410398569872014-02-07T12:04:01.844+01:002014-02-07T12:04:01.844+01:00A pektint helyettesíthetem étkezési zselatinnal?A pektint helyettesíthetem étkezési zselatinnal?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16066192385871232879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-5331656371212040502014-01-19T18:14:38.556+01:002014-01-19T18:14:38.556+01:00Martinelli, hát igen, nem könnyű visszacsukni a do...Martinelli, hát igen, nem könnyű visszacsukni a dobozt, amiben tároljuk :))Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-7536729016635626922014-01-17T18:57:46.980+01:002014-01-17T18:57:46.980+01:00Ez nagyon veszélyes lenne rám nézve :D Imádom!Ez nagyon veszélyes lenne rám nézve :D Imádom!martinellihttp://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-64246452030269643372014-01-17T01:28:44.791+01:002014-01-17T01:28:44.791+01:00Rita, de igen, nyilván ott az a megoldás, hogy növ...Rita, de igen, nyilván ott az a megoldás, hogy növelni kell a mennyiséget. Sajnos arra, hogy mennyivel, nem tudok így kapásból válaszolni: mivel a citruspektinhez megvoltak nekem a működő arányok, nem próbálkoztam az almapektinnel tovább, fejből, kipróbálás nélkül meg ezt sajnos nem tudom megmondani :(<br />Tanfolyam-ügyben szerintem lesz infó 1-2 héten belül a blogon, Fb-on!Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-44307443459940092272014-01-16T22:43:01.520+01:002014-01-16T22:43:01.520+01:00Már a szaloncukornál is szerettem volna megkérdezn...Már a szaloncukornál is szerettem volna megkérdezni, de elmaradt, hogy írtad, hogy almapektinnel túl folyós maradt. De nekem almapektinem van, ha többet használok picivel (mennyivel?...), akkor nem lesz jó azzal is?<br />És várom nagyon a szentendrei tanfolyamokat:) Ugye lesznek majd!?Ritanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-13248128458852467272014-01-16T21:31:47.649+01:002014-01-16T21:31:47.649+01:00Marisz, örülök, hogy tetszik, remélem, ízleni fog!...Marisz, örülök, hogy tetszik, remélem, ízleni fog!<br /><br />Piroska, de jó, majd írd meg, milyen lett!<br /><br />Éva, köszönöm!<br /><br />Saját levében: ugyan nem írtam a posztban, de a kiszúrós módszerrel párhuzamosan kipróbáltam formában is sütni a korongokat. Én tartelette-formában sütöttem, de nekem ez nem igazán jött be: egyrészt a piskóta kicsit jobban felpúposodott középen, meg nem volt túl praktikus, h egyszerre csak 15 darabot tudok benne sütni :) De próba szerencse! :)<br /><br />Névtelen, szerintem lehetne, persze! Én a trüffelhez használt ganache receptjét használnám ehhez itt: http://www.pralineparadicsom.hu/2013/10/karamellizalt-feher-csokis-truffel.html. Vagy formába lehet önteni, aztán kiszúrni korongoknak, vagy habzsákba tenni, amikor már formázhatóra hűlt, és csigavonalban haladva rányomni a korongokra, hagyva peremet is.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-46447838332848452422014-01-16T19:30:26.889+01:002014-01-16T19:30:26.889+01:00Karamellizált fehér csokis krémmel sikerülne a pis...Karamellizált fehér csokis krémmel sikerülne a piskótatallér?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-17561040496588506182014-01-16T18:38:50.215+01:002014-01-16T18:38:50.215+01:00Teljesen véletlenül nemrég vettem olyan sütőformát...Teljesen véletlenül nemrég vettem olyan sütőformát a Sparban, ami szerintem piskótatallér készítésére alkalmas. Kb. 4 cm átmérőjű korongokat lehet vele sütni, 12 db-ot egyszerre, lengyel gyártmány."saját levében"https://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-31968721365539782014-01-16T16:36:32.278+01:002014-01-16T16:36:32.278+01:00Nagyon szép és igen finom lehet!Nagyon szép és igen finom lehet!Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-6135766436407875892014-01-16T16:08:20.114+01:002014-01-16T16:08:20.114+01:00Nekem is rögtön megtetszett, és olyan szép a csoko...Nekem is rögtön megtetszett, és olyan szép a csokoládé rajta!<br />Elmentettem és remélem nemsokára én is megcsinálom. Piroskahttps://www.blogger.com/profile/01558444300044141985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-17576164030472136782014-01-16T16:00:22.866+01:002014-01-16T16:00:22.866+01:00Ez csodás lett Zsuzsi!
Köszönettel elviszem a rece...Ez csodás lett Zsuzsi!<br />Köszönettel elviszem a receptet, valamikor én is el szeretném készíteni.marisz57https://www.blogger.com/profile/13621747415690644493noreply@blogger.com