tag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post100058526784269249..comments2024-03-24T08:15:19.502+01:00Comments on Praliné Paradicsom: Málna & csokimousse tortaPraliné Zsuzsihttp://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-51823414691006887422018-08-06T15:10:53.433+02:002018-08-06T15:10:53.433+02:0012 éves lányom készítette el apukájának szülinapjá...12 éves lányom készítette el apukájának szülinapjára, némi segítséggel, nagyon-nagyon finom lett, köszönjük a receptet:)zittihttps://www.blogger.com/profile/02023237675453169817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-66928600734581299842017-06-19T09:34:33.949+02:002017-06-19T09:34:33.949+02:00Ilyen esetben területet kell számolni :) A recept ...Ilyen esetben területet kell számolni :) A recept 20 cm-es tortára van megadva, 22 cm-es tortához 1,2 a szorzó, ennyivel kell megnövelni az anyagmennyiségeket. A mousse a torta oldalán, kívül lesz (ahogy a szeletfotónál is látszik), ha a felső lapokat kicsit kisebbre hagyjuk.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-24115923760675866272017-06-16T15:26:34.414+02:002017-06-16T15:26:34.414+02:00Szia! 22 cm-es forma esetén mennyivel kellene megn...Szia! 22 cm-es forma esetén mennyivel kellene megnövelnem a krém mennyiségét, hogy kívülre is jusson a díszítéshez is? Köszönöm ☺evipocakhttps://www.blogger.com/profile/12143229651984578776noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-57263643658169353562017-04-17T21:30:25.969+02:002017-04-17T21:30:25.969+02:00Petra, a kakaóbabtöretet egyszerűen el lehet hagyn...Petra, a kakaóbabtöretet egyszerűen el lehet hagyni. A pektin helyett lehet használni zselatinlapot: 150 gramm pürére kell 2 lapot számolni. De akkor a két, csokimousse alatti zselatinréteget külön kell főzni és dermeszteni. Tehát elkészíted az alsó réteg málnazselét, dermeszted hűtőben, jön rá a mousse, piskóta, következő réteg zselé, dermesztés.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-86361645657890471342017-04-14T12:12:38.124+02:002017-04-14T12:12:38.124+02:00Szia!
Már régóta nézegetem az oldaladat és nagyon ...Szia!<br />Már régóta nézegetem az oldaladat és nagyon tetszik! Nagyon gratulálok hozzá, nagyon szép desszerteket csinálsz! Egyszer kipróbáltam a mogyorómousse tortádat és mindenkinek nagyon ízlett, úgyhogy köszönöm! ;)<br />Most készülök ezt a tortát is elkészíteni, és lenne egy kérdésem: a pektint és a kakaóbabtöretet lehet esetleg valami mással helyettesíteni? Előre is köszönöm!Petranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-41278718965899808092014-07-01T13:43:41.718+02:002014-07-01T13:43:41.718+02:00Szia! Nem tudom, milyen tortakarikád van (aminek n...Szia! Nem tudom, milyen tortakarikád van (aminek nincs alja, csak körben a karika, annál fordulhat esetleg elő, hogy egy kicsit kifolyik a mousse-ból), de erre a problémára az lenne a tippem, hogy legközelebb a mousse-t betöltés előtt hűtsd egy kicsit elő hűtőben: még ne dermedjen meg teljesen, de már kezdjen kicsit sűrűsödni, ahogy köt a zselatin és behúz a csokoládé. És akkor biztos, hogy nem fog már kifolyni belőle. Pont ma fogok posztolni egy fehércsoki-mousse-szal készült hasonló tortát, annak a mousse-része szerintem jó lenne a fiad tortájához! :)Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-32340749301587247212014-07-01T13:01:10.571+02:002014-07-01T13:01:10.571+02:00Üdvözlet Heidelbergből,sajnálom, hogy már nem itt ...Üdvözlet Heidelbergből,sajnálom, hogy már nem itt vagy.<br />Elkészítettem a tortát a hétvégi szülinapi gyerekzsúrra, isteni lett, sajnos nekem a csokimousse egy része kifolyt.A fiam is ilyet rendelt szülinapjára, fehér csokis változatban, remélem azzal is működni fog.<br />sp<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-10458560816134731412014-06-07T20:06:22.725+02:002014-06-07T20:06:22.725+02:00Imádom azt a tortát, fantasztikusan raktad össze, ...Imádom azt a tortát, fantasztikusan raktad össze, én is kipróbálom, ahogy beindul a málnatermés... :) Isten éltesse Apukádat! teller-cakehttps://www.blogger.com/profile/00450545473387538173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-769340516382392032014-06-06T22:47:13.499+02:002014-06-06T22:47:13.499+02:00Hapci, ennek abszolút technikai oka van :) A torta...Hapci, ennek abszolút technikai oka van :) A torta, ahogy írtam, szülinapra készült, Csongrádon, a szüleimnél, ahol kb. képtelenség extrább hozzávalókat megvenni, így mindig igyekszem előre gondolkozni, és magammal vinni, ha ilyesmire lesz szükséges egy-egy látogatásnál. Na ehhez a tortához szépen otthon felejtettem a pektint, amit használni szoktam, és pektint pl. képtelenség ott venni. AZtán eszembe jutott, hogy egy másik pektint hagytam még ott Karácsony előtt, ami viszont nem vált be: ugyanolyan adagolással, mint a Kaldeneker-féle, általam általában használt pektin sokkal lágyabb állagot eredményez sajnos (egy szaloncukros posztban írtam is erről a pektinről, ami nem vált be nekem: http://www.pralineparadicsom.hu/2013/12/meggyzseles-szaloncukor.html). Szóval próba-szerencse alapon mégis ezzel álltam neki a két belső réteghez szánt málnazselének, de - ahogy a képen is láttad - az lágyabb lett, még épphogy megállt. Aztán úgy voltam vele, h a tetejét másnap megcsinálom jobb híján lapzselatinnal (igen, Csongrádon már egyetlen boltban azt legalább lehet kapni), mikor eszembe jutott, hogy a legjobb barátnőmnek korábban én vittem Pestről Kaldeneker-pektint, és végül tőle kaptam a tetejéhez, így annak már teljesen normális állaga lett (kár, h nem egy nappal előbb jutott eszembe ez!). A recept szerint, a Kaldeneker-féle pektinnel készítve mindhárom málnás réteg ugyanolyan szilárd lesz, mint a torta tetején lévő réteg. A lágyabb málnás réteg a torta belsejében nem annyira praktikus amúgy sem, mert ahogy esszük villával, ott szét tud csúszni. Csak nem akartam ezzel a hosszú sztorival terhelni a posztot, de ennyi a magyarázata :) A recept szerint mindhárom réteg szilárdabb lesz, és úgy lesz tökéletesen jól ehető a torta is. Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-5435146274411815842014-06-06T22:28:49.951+02:002014-06-06T22:28:49.951+02:00Klassz!
Miért a kétféle zselé, a tetejére kicsit s...Klassz!<br />Miért a kétféle zselé, a tetejére kicsit szilárdabbat-édesebbet akartál?Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-48265728167068526882014-06-06T21:07:53.612+02:002014-06-06T21:07:53.612+02:00Éva, köszönöm, az ünnepelt nevében is! :)
Juci, k...Éva, köszönöm, az ünnepelt nevében is! :)<br /><br />Juci, köszi :))<br /><br />Attila, lehet, hogy csak túlbiztosítás a részemről a plusz zselatin használata a mousse-nál, de így nagyon jó a tartása, szép levegős, viszont nem lesz "gumis" sem. A bavaroise az nem vaníliás cukrászkrém-alapú alapvetően, van csokis verziója is? Sajnos itt jön elő a terminológiánál, hogy csak amatőrként próbálkozom ezekkel a tortákkal.Praliné Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/04217122104907595173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-6951048993624949682014-06-06T19:42:47.751+02:002014-06-06T19:42:47.751+02:00Szia Zsuzsi!
Fantasztikus torta.
A mousse-al kapc...Szia Zsuzsi!<br /><br />Fantasztikus torta.<br />A mousse-al kapcsolatban azt szeretném kérdezni Tőled, hogy az általad készített mousse miben különbözik a tojássárgája-cukor, csokoládé, tejszín kombinációtól?<br />Lágyabb krémet eredményez? <br />A zselatinból ítélve ez nem bavaroise? Attilanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-5707563744040362592014-06-06T16:42:04.169+02:002014-06-06T16:42:04.169+02:00Imádom! Szenzációs! Hogy ezt hogy hoztad így össze...Imádom! Szenzációs! Hogy ezt hogy hoztad így össze te zseni professzornő! :D Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02046009581911831252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819508973038751343.post-37006157941002103112014-06-06T16:41:56.619+02:002014-06-06T16:41:56.619+02:00Csodás ez a torta és nagyon finom lehetett! Isten ...Csodás ez a torta és nagyon finom lehetett! Isten éltesse az ünnepeltet!Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.com